Gå For Alna - 2009MKA Norge ønsker å gratulere Alna For Alle med sitt første vellykkede arrangement., Gå for Alna. Vår reporter melder om glade barn som storkoste seg i luftslottet og luftsklie, kø ved kunstgressbanen for å delta i straffekonkurransen og ivrige unger som deltok i tegnekonkurransen. Flere hundretalls personer besøkte Informasjonsboder og matboder på stedet. Kebab-boden, og  pakora- og samosa-boden var de mest populære. Se eksklusive bilder i bildegalleriet.

Deltakerne begynte å strømme til allerede før klokka 12.Informasjonsbod til Hafslund Imidlertid var ikke alt på plass på grunn av tekniske utfordringer knyttet til elektrisitet. Vi kunne likevel se at det var liv og røre. Barna hadde allerede gått i gang med å sparke ball på kunstgressbanen og var tydlig fornøyde. Man begynte å høre den kjente stemmen til nrk-journalisten, Noman Mubashir, rundt kvart over 12 hvor han fortalte om programmet for dagen.

Blant de som stilte med informasjonsboder fant vi Hafslund, Alnaskolen, Alna bydel, Nord Cricket Club og Humanity First. Også Coca Cola hadde fått satt opp en utsalgsvogn hvor man fikk kjøpt sukkerfri brus og sportsdrikken PowerRade. Ved siden av denne fant vi kebab-boden, pakora- og samosa-boden og tilslutt kake- og kaffeboden.

Klar til Charity WalkHalv ett begynte vi å gå "Charity Walk", turaksjon for veldedighet, langs den oppmerkede stien. Så forsvant plutselig oppmerkingen ved Furustien og ingen visste hvor vi skulle. Vi fortsatte langs Furustien et stykke til, men fant ikke den rød-hvite markeringsteipen. Da var det bare å ringe vår kontaktperson. Vi fikk vite at vi hadde tatt feil i krysset rett over der Furustien begynner og at vi skulle ha tatt til høyre mot boligblokkene. En del av dem som var med oss fant veien til sitt hjem, mens resten av oss dro tilbake.

Tilbake på aktivitetsparken så vi mange glade mennesker, barn som hoppet i luftslott og luftsklie, voksne som koste seg med mat og drikke og unge som deltok i straffe- og tegnekonkurranse.

Presseansvarlig for Alna For Alle, Faisal Suhel, fant  vi sammen med Rachel Iren Mathisen fra Akers Avis Grourddalen. Vi ventet bare på vår tur. På vårt spørsmål om hvor vellykket var arrangement, svarte han:Matboder på Gå For Alna-dagen

"For å være første gang, så er vi veldig fornøyde. Vi håpet selvfølgelig på enda flere deltakere, siden vi har delt ut flere tusen brosjyrer. Vi hadde satt som mål å ha over 1000 besøkende, vi har nå passert 500 og det er fortsatt par timer igjen. Dessuten har vi også fått meldinger fra mange om at de dessverre ikke kunne delta på grunn av planlagt høstferie."

Vi takket ham for tiden og invitasjonen. Mens vi skyndte oss videre til neste oppdrag, var vi glade for å ha vært her og kunnet observere en blomstrende iver blant lokalbefolkningen for å gjøre frivillighetsarbeid.