Verdens diabetesdag (WDD) nærmer seg med stormskritt og markeres også i år av Ahmadiyya Muslim Jamaat. Dette samarbeidet som kom i gang ifjor, fortsetter med enda større styrke i år. Vi ønsker deg derfor velkommen til åpen dag onsdag 14. november 2012 kl 18:00-20:00 på Baitun Nasr moske på Furuset. På programmet står både omvisning, innlegg fra Diabetesforbundet og mulighet for å få målt blodsukker. Dessuten vil det være stand hvor man kan få informasjon og stille spørsmål knyttet til sykdommen.

Vi gjør vårt for å bidra til dette helsemessige tiltaket og du kan hjelpe til ved å spre kunnskapen, både om arrangementet og sykdommen, da det er kunnskap som forebygger.

Les mer …

Diabetes_dag-furuset_moskeDen 14. november 2011 var det verdens diabetes dag, og det ble man også minnet på da man kjørte forbi Baitun Nasr moske på Furuset. Hele moskeen var lyst opp i blått og ga tydelig signal om deltakelse i markering av verdens diabetes dag. Når jeg ankom moskeen litt før klokka 18, så jeg at to damer og herrer fra Diabetes forbundet hadde møtt opp og var i gang med å sette opp stand. Jeg så rundt meg og fikk øye på en del eldre herrer som allerede hadde inntatt bygningen. Jeg ble seinere gjort klar over at det var faktisk enda flere damer som hadde møtt opp.

Les mer …

giblod_litenKhalifatul Masih Vaba ga MKA Norge instruksjoner ved sitt besøk i Norge i 2005 om å legge planer for at et stort antall khuddam verver seg som blodgivere. Planleggingsarbeidet i denne sammenheng har tatt sin tid, men nå går vi lysere tider i møte. Allerede 10. mai 2010 kommer Vibeke Svenningsen fra Blodbanken i Oslo, avdeling Ullevål sykehus.

Les mer …

furusetfestival2010MKA fikk også i år muligheten til å bidra til arrangering av Furusetfestivaen som gikk av stabelen den 17. juni 2010. 6 - 7 khuddam gjorde arbeidet som parkeringsvakter ved parkeringen til Fursuetsenter og Furuset skole. Disse møtte opp tidlig på morgen ved Furuset Forum hvor de fikk instrukser angående deres arbeidsoppgaver og andre nødvendige opplysninger.

Les mer …

Over 60 000 kr donert til Humanity First NorgeSom ett viktig ledd i samarbeid med den humanitære organisasjonen, Humanity First Norge, gjennomførte MKA Norge en dør-til-dør aksjon for å samle inn midler til støtte for jordskjelvofrene på Haiti. Denne aksjonen fant sted lørdag 23. og søndag 24. januar 2010. Gjennom denne aksjonen alene klarte vi å bidra med over 60 000 Kr. Khuddam og atfal oppfordres fortsatt til å gi deres personlige bidrag til Humanity First Norge på konto 1503.12.62302

Les mer …

Flere artikler …