hyttetur Helgen 20-22.juni 2014 dro MKA Norge på årets hyttetur som i år gikk til Fagernes Camping i Valdres. Det var 60- talls medlemmer som var med på årets tur, hvorav ca. 15 meare kabeer atfal også fikk være med.

Avreise skjedde på ettermiddagen etter jumma fredag 20.juni og Ameer Sahib ledet bønn før alle satte seg i bilene for avreise. Turen tok ca. 3 timer opp. Ved ankomst ble medlemmene fordelt i grupper i henhold til hvilke hytter de skulle bo på. Det ble servert middag av en egen fortropp av khuddam som hadde kommet opp tidligere på dagen og avsluttet med kveldsbønn kort tid etter. Alle ble bedt om å gå tidlig til sengs for å kunne være klar for fjellturen dagen etter, men naturlig nok skjedde dette først etter at kveldens VM kamp i fotball.

Neste dag begynte med gruppevis morgenbønn i de enkelte hyttene. Kl.09 ble det servert frokost og alle ble bedt om å smøre niste for turen. Avreise ble kl.1015 og en time senere var alle på plass oppe ved Besseggen (Jotunheimen) etter å ha plukket opp noen turguider fra Beitostølen. Det ble en 7-8 timers fjellvandring på en fjelltopp kalt Knudshøi på en høyde over havet på 1577 meter. Selve klatringen var på ca. 500 meter for medlemmene, men alle var ved godt mot og det var ingen klager eller større episoder. Det var klart vær og temperaturer rundt 5 grader celsius.

Ved retur til Fagernes var de aller fleste slitne og andre planlagte sportsaktiviteter gikk dermed ut. Heldigvis hadde grillgutta maten klar for servering ved ankomst og dermed ble det mat og fotball for de aller fleste.

Det ble noe tidligere retur på søndag pga regnet som var meldt, men alt i alt ble det en vellykket tur alhamdolliah. Det var god stemning og mange gode minner for de fleste. Turen har definitivt vært med å styrke samholdet mellom khuddam. Alle oppfordres til å delta på neste års hyttetur, kom gjerne med forslag til hvor vi kan dra hen.

 

image

 

 image 1

 

image 2

 

image 3